WONING PD

Kortrijk

LICHT, LUXE en FUNCTIONALITEIT

Deze keuken transformeerde als eerste door het vergroten van het raam dat uitkijkt op de verfijnde tuin. Hierdoor krijgt natuurlijk licht vrij spel en komt een harmonieuze verbinding met de buitenwereld tot stand. De keuken is nu niet alleen functioneel, maar ook een oase van rust en sereniteit.

Een opvallend kenmerk van deze keuken is het centrale kookeiland dat als het kloppende hart fungeert. Hier hebben we niet alleen gekozen voor functionaliteit, maar ook voor gezelligheid door een aansluitende zitbank te integreren. Dit creëert een sociale ruimte waar familie en vrienden samenkomen terwijl heerlijke gerechten worden bereid. Het kookeiland biedt tevens voldoende ruimte voor bereidingswerkzaamheden en is een blikvanger in het geheel.

Om de ruimte nog verder te optimaliseren, werd een laag spoelgedeelte met afgeronde hoek geïntegreerd, wat niet alleen een esthetisch element toevoegt maar ook de 'flow' verbetert. De afgeronde hoeken zorgen voor een zachte overgang tussen de verschillende elementen in de keuken en dragen bij aan een gevoel van elegantie.

Een plafondhoge kastenwand biedt voornamelijk opbergruimte, maar fungeert ook als een gestroomlijnd element in het ontwerp. Het gebruik van bleke eik fineer voegt warmte en natuurlijke uitstraling toe, terwijl calacatta gold marmer een vleugje luxe en verfijning brengt. Witte accenten zorgen voor een helder contrast en benadrukken de frisheid van de ruimte.

De keuze voor een groot formaat greige vloertegel geeft de keuken een tijdloze uitstraling en vormt een neutrale basis die de andere elementen subtiel ondersteunt. 

Esthetiek en functionaliteit. Het samenspel van natuurlijke elementen, doordachte indeling en hoogwaardige materialen resulteert in een keuken die niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een plek waar de culinaire passie tot leven komt en waar momenten van samenzijn worden gekoesterd.