villa VDK

Lendelede

TIJDLOOS MET LANDELIJKE DETAILLERING

De grote verbouwingswerken waren volop bezig toen ik de eerste keer binnen kwam in deze statige woning met opvallend rieten dak. Toch waren er nog enkele vragen en knelpunten over de indeling en was ook nog niet helemaal duidelijk hoe de oppervlaktes best zo optimaal mogelijk benut konden worden. 

Met de landelijke architectuur in gedachten, startte ik het ontwerp. Er mocht veel open blijven en zelfs niet overal moest een deur aan komen. Dit maakte dat de keuken en leefruimte als 1 geheel aanzien werd en ook de slaapkamer met dressing werd op dit elan ontworpen.
De materialen werden functioneel gekozen. Tijdloos en passend bij elkaar, met toch her en der 'eens iets anders'. Een blauwsteen keramiek werd gecombineerd met vergrijsde eik en Fior di Bosco marmer. En op aanraden van de schilder, kregen de kastdeuren van de keuken een brute schildertechniek zodat een mooi lichtspel de witte deuren een niet alledaagse look heeft. 

In de slaapkamers keert de landelijke stijl terug door gebruikt te maken van gegroefde deurpanelen in combinatie met een rustieke parket. Het behang van bananenbladeren in de Master Slaapkamer geeft de extra twist aan het geheel. En op zolder zorgt een eigen ontworpen behang voor een reisgevoel. Maar ook in de badkamers komt de strak landelijke stijl terug. De beigegrijze Aquasensa geeft warmte in de verder overwegend witte ruimte. 

 

 

Fotografie Tim Van De Velde