villa VD

Tielt

STRAK MET EXTRA WARMTE

Binnen deze nieuwbouwwoning in Tielt werd ik pas later in het bouwproces betrokken. Tijdens de ruwbouwfase werd de bouwheer overwelmd met vragen over afwerking en materiaalkeuzes, waardoor ze op een bepaald moment de bomen niet meer door het bos zagen. Ze werkten samen met een bouwcoördinator, maar hij kon hen niet begeleiden in het maken van esthetische keuzes.

Via kennissen kwamen ze bij mij terecht. De bouw werd grondig bekeken zodat alle details nauwgezet ontworpen worden. Dit impliceerde dat bepaalde wanden terug afgebroken moesten worden of dat muren moesten bij gemetseld worden. De grote basis werd uiteraard behouden. 

De bouwheer droomde van een strakke woning met onderhoudsvriendelijke materialen. Strak, maar wel met warmte. Geen zwart/wit combinatie, maar witten, grijzen en beige tinten. 

De vloerkeuze zette de toon. Een greige keramische tegel in groot formaat, gecombineerd met witte muren en eiken kasten. Accenten in zwart en details met witte calacatta marmer. De materialen zijn sober en komen overal in de woning terug zodat een eenheid kon gevormd worden. 

 

 

Fotografie Tim Van De Velde