VILLA V DHKuurne

  

Dit project delen

HEDENDAAGSE CHARME

De grote ruimtes in deze villa woning hadden nood aan warmte en huiselijkheid, maar door de afstanden tussen de verschillende functies leken de ruimtes leeg en ongezellig. En dus startte ik hier met het koppelen van de functies. 

Een kastenwand werd vanuit de inkomhal doorgetrokken in de leefruimte waardoor deze een donker blok vormt dat lijkt ingeschoven te zijn in het geheel. Deze kast zorgt er ook voor dat de rechthoekige leefruimte wat gebroken werd.

Centraal tegenover deze kastenwand (met bar) komt een 10-persoonstafel in een warm rode notenfineer. De opvallende armatuur boven deze tafel is een ware eye-catcher en zorgt voor een extra aankleding van de ruimte. 

Aan de andere kant van de ruimte werd het salon wat verder achteruit gezet en zorgt een haardwand, opnieuw met de notenfineer afwerking, voor een gezellige warme sfeer tegenover de witte muren.

De materialen van notenfineer, antraciet en wit komen in de volledige woning terug waardoor alle ruimtes samen een geheel vormen. Natuursteenelementen zorgen dan weer voor extra detaillering en een tijdloze uitstraling.