VILLA PVGKanegem

  

Dit project delen

TIJDLOOS WONEN IN LANDELIJK KADER

 

Ergens te velde in de streek rond Kanegem, vond de bouwheer deze woning. Een statige woning, maar oubollig en ook de oriëntatie van de ruimtes zat volledig verkeerd. Waar de garage en zolder zat, hadden we de mooiste vergezichten. Terwijl we in de leefruimte op een aanpalend bedrijf keken. Nood dus om het geheel volledig om te draaien. 

Startend vanuit de bestaande situatie werden binnenmuren weggeveegd en werd schetsmatig een nieuwe indeling opgemaakt. Een semi-open plan werd voorzien voor keuken en leefruimte. Inkomhal werd verplaatst en een vide werd voorzien om meer licht en meer openheid te creëren. 

Een tijdloos interieur, ontworpen met respect voor het landelijke karakter en plaats om her en der een eye-catcher te voorzien. Zo kreeg het keukenblok een Brecchia Imperiale marmer in Letano afwerking. Een materiaal dat ook in het gastentoilet terug komt. De badkamer werd dan lichter gekozen met hetzelfde fineer, maar in combinatie met een witte Carrara marmer. 

Tijdloze materialen die de gewenste sfeer extra onderstrepen. 

 

Fotografie Tim Van De Velde