showroom DEMUYNCK HOTELPORSELEIN

Sint-Eloois-Winkel

DEMUYNCK HOTELPORSELEIN

Als toeleveringsbedrijf van non-food producten, richt Demuynck nv zich naar horeca en collectiviteiten: woon- en zorgcentra, ziekenhuizen, overheden, bedrijven, hotels en overal waar op een professionele manier een keuken gerund wordt. Porselein, glazen en bestek vormen de kern van hun gamma, aangevuld met alle keukenapparatuur en maaltijddistributiesystemen. Om de groei van het bedrijf te versterken, was er nood aan een nieuwe, iets grotere toonzaal. 

Na onderzoek naar hun producten en hun eindklanten, baseerde ik me voor de inrichting op de werking van een hotel/restaurant. Alle functies, van zaal tot keuken, ontvangstruimte, meeting,... komen aan bod. Door deze opstelling kunnen de klanten ook specifiek de delen bezoeken die voor hen van tel zijn. Door de logische opstelling worden klanten door de showroom geleid en uitgenodigd ook andere zones te ontdekken.

Gezien ook alle stijlen porselein (modern, klassiek,...) aan bod moesten kunnen komen, diende het interieur een rust en eenvoud uit te stralen. Om die neutrale, warme look van de zaak te creëren, koos ik duurzame materialen in een combinatie van antraciet, wit en bleke eik. Alle materialen zijn trouwens ook geschikt voor horecazaken. Opnieuw een troef om de beleving geheel te maken.