koffiebar IZY COFFEE

Izegem

IZY COFFEE . koffiebar

Na 15 jaar in het buitenland gewoond te hebben en na het bezoeken en bereizen van bijna honderd landen in de voorbije jaren, viel het zaakvoerder, Bart Buyse, op dat de fenomenen specialty coffee, third/fourth-wave koffiebars en kwaliteitskoffie gedeeltelijk aan België (en dan vooral West-Vlaanderen) voorbij gegaan zijn. Er zijn veel heel goede koffiebars in de grootsteden en ook in enkele provincie-steden zullen er ook wel zeker goede koffie-bars zijn. Maar naar zijn mening was er plaats voor meer, veel meer. Kwaliteitskoffie moet de standaard worden. En omdat Bart zelf een Izegemnaar is, wou hij de koffiekaart als eerste in Izegem trekken. Vandaar ook de naam IZY Coffee. 

Binnen dit project werd ik reeds in de 'brainstorm-fase' gevraagd een concept uit te werken voor de inrichting van een koffiebar. Toen de vraag kwam, was nog geen lokatie gekend. Dus het concept moest ingepast kunnen worden in meerdere situaties. Het idee was om meerder koffiebars te openen met telkens hunzelfde look & feel. Er werd gekozen voor een donker interieur, precies alsof je binnenstapt in een gebrande koffieboon. De gouden gele toetsen geven de ruimte een extra warmte en is eveneens het kleur uit het logo en vanop de koffiemachine. De centrale toog is zo opgebouwd dat alle elementen verplaatsbaar en copiërbaar zijn naar andere vestigingen. 

 

De unieke koffiecreaties van IZY COFFEE kan je intussen in 6 shops ontdekken. Zo staan Izegem, Tielt, Torhout, Roeselare, Gent en Kortrijk reeds op de kaart.