bikeshop LAURYSSEN VELOVarsenare

  

LAURYSSEN VELO

Na overname van een bestaande fietsenwinkel zagen de eigenaars van Lauryssen Velo al snel potentieel in een braakliggend terrein naast de zaak. Enerzijds wilden ze er een nieuwe showroom die zich zou specialiseren in elektrische fietsen en anderzijds wilden ze het appartement boven de huidige winkel inruilen voor een volwaardige privéwoning. Qua architectuur was het koppel geïnspireerd door de woning van architectuurburo Rogiest-Tack iets verder in de straat.

Er werd dan ook voor hun nieuwbouw gekozen voor een betonnen constructie met stoere elementen.

De basis van de winkel is een rechthoekige vorm, maar voor het interieur koos ik een andere richting in te slaan. 6-hoekige podia zorgen voor breuklijnen in de strakke vorm en kunnen flexibel verplaatst worden. Door ook de verlichting in diagonale lijnen op te bouwen wordt een extra dynamiek aan het geheel gegeven. 

 

Fotografie Nick Cannaerts . Home Sweet Home

 

 

Dit project delen