zolderrenovatie CHLendelede

  

Dit project delen

STRAK MET AUTHENTIEKE TOETS

Zoals bij vele woningen uit de jaren 50, zit in de zolder vaak een pareltje van constructieve balken verstopt. Ook hier was dit zo. De zolder was voordien een echte zolder waar enkel oude spullen gestapeld werden.

Ter uitbereiding van de woning werd een extra slaapkamer met bijhorende dressing en badkamer ontworpen. Een half hoge wand vormt de scheiding tussen het slaapgedeelte en de achterliggende ruimte. Eens om het hoekje loopt de dressing verder in een douchecel, afsluitbaar met een dubbele draaiwand, gaat ze over naar toilet om zo terug te keren via kasten met ingewerkte radiator en af te sluiten met een lavabo meubel.

Dit geheel werd op een verhoogje geplaatst zodat alle leidingen op de bestaande chape konden geplaatst worden en er geen breekwerk nodig was. De ruimte zelf kreeg een fineerparket als vloerbekleding.