woning DBSint-Eloois-Vijve

  

Dit project delen

GEBRUIKSVRIENDELIJKE EENVOUD

Dit jonge gezin droomde van een open keuken en wou alles wat moderner maken. Veel opbergruimte, maar ook niet overvol. Alles mocht wat strakker en een sterk contrast trok hen wel aan.

Een jaar lang werden de verschillende materialen gebruikt. De Diresco composiet werd als snijplankje gebruikt en ook de laminaatstaaltjes werden naarstig ingekleurd door de kinderen om nadien af te wassen door de ouders. Zo werd uiteindelijk de keuze gemaakt om tafel en werkblad in de mat witte composiet uit te voeren en kozen we voor de zwarte kasten een laminaat met Nano-technologie. Hierbij kunnen krassen door opwarming van het materiaal terug 'weggesmolten' worden.

Strakke lijnen typeren dit ontwerp, maar de speelse lijnen in de verlichting zorgen voor een leuk accent.